artikel

Uitstraling gebak

Dossiers

Uitstraling gebak

Gebak moet de aandacht trekken van de klant. Uitstraling en verzorging zijn daarbij erg belangrijk. De afwerking van het gebakje speelt hierbij een belangrijke rol. Zijn de slagroom en de vruchten niet uitgedroogd? Hoe is de presentatie van het gebak in de koelvitrine?

 

Gebak moet de aandacht trekken van de klant. Uitstraling en verzorging zijn daarbij erg belangrijk. De afwerking van het gebakje speelt hierbij een belangrijke rol. Zijn de slagroom en de vruchten niet uitgedroogd? Hoe is de presentatie van het gebak in de koelvitrine?
 

 

Bij vruchtengebak is de keuze van vruchten met kleurcombinatie erg belangrijk. Een gebakje met verse, fleurige vruchten nodigt eerder uit dan een gebakje met alleen blikvruchten. Het gebruik van verschillende frisse kleuren vruchten geeft het gebakje meer uitstraling. Een bigarreau op slagroomgebak en groene decoratie op mokkagebak is een voorbeeld van afwerking die de uitstraling niet ten goede komt.
 
Uitdroging
Gebakjes waarvan slagroom en vruchten zijn uitgedroogd nodigen beslist niet uit tot aankoop. Een mogelijke oorzaak van de uitdroging is dat de gebakjes al één of meer dagen oud zijn (wat nog steeds voorkomt!). Ook kan de relatieve vochtigheid en de temperatuur in de koelvitrine niet goed afgesteld staan.
 

Reageer op dit artikel