artikel

Geen klamme, taaie broodjes meer

Dossiers

Geen klamme, taaie broodjes meer

Echte Bakker Peter Hagedoren werkt in zijn nieuwste winkel in Brunssum met een nieuw concept voor belegde broodjes. Op deze pagina stapsgewijs zijn nieuwe werkwijze. Hagedoren: ‘We leveren onze klant zo een warm, knapperig broodje met fris beleg.

Echte Bakker Peter Hagedoren werkt in zijn nieuwste winkel in Brunssum met een nieuw concept voor belegde broodjes. Op deze pagina stapsgewijs zijn nieuwe werkwijze. Hagedoren: ‘We leveren onze klant zo een warm, knapperig broodje met fris beleg.’
 

Het dilemma van Peter Hagedoren: Of je legt de broodjes met beleg en al in de koeling met als gevolg dat de broodjes klam, koud en taai worden of je belegt het broodje pas als de klant er om vraagt. Dan liggen er echter geen broodjes klaar, dus je hebt minder versuitstraling en de klant moet langer wachten. Zijn oplossing: beleg en broodjes uit elkaar halen, maar wel met versuitstraling en snelheid.
De Echte Bakker: ‘In de ochtend maken we de schepjes met beleg klaar. Deze schepjes zien er prachtig uit in de vitrine. Ze hebben veel uitstraling. Je moet alleen de blaadjes sla niet te klein nemen, want dan schuif je het beleg niet makkelijk op het broodje.’ Na de lunchpiek maakt Hagedoren nog enkele schepjes klaar voor de middag. ‘We verkopen nu ongeveer zestig broodjes per dag. Ik hoop dat het nog iets gaat groeien; we zijn tenslotte nog maar net begonnen.’
Hagedoren verkoopt zijn broodjes voor eenheidsprijzen. Ze kosten € 3,25 of € 3,75. Hij verkoopt Buckermann broodjes, zonder E-nummers. Dit geldt ook voor de caloriearme sausjes. Hij heeft onder meer kaas, roombrie, tonijn, zalm, gehakt, rauwe ham en mozarella.
Importeur van dit broodjesconcept is FCVision, Brunssum, Frank Cohnen, 06-28291012.

Het volledige stappenplan is te zien in de
Bakkerswereld van 14 december 2007.

Reageer op dit artikel