nieuws

​Cookie dough bar gaat mobiel

De winkel

​Cookie dough bar gaat mobiel

Baker’s Dough in Rotterdam, de eerste cookie dough bar van Nederland, gaat de weg op. Eigenaar Paul Bakker wil op die manier zijn producten bereikbaar maken voor heel Nederland.

Bakker, die vorig jaar zijn zaak opende, heeft nu een bakfiets tot zijn beschikking waarmee hij op kleine evenementen wil staan. Daarnaast komt er op termijn een truck waarmee hij door het hele land wil rijden. Bakker ziet 2018 dan ook als hét jaar om het product bekend en bereikbaar te maken bij de grotere retailers en horeca-leveranciers, waaronder Hanos en Bidfood.

De creaties van Baker’s Dough verkopen zichzelf.

Kant-en-klare bolletjes deeg

‘We krijgen veel aanvraag van ijssalons, cateraars, en hotels’, vertelt Bakker. ‘We kunnen bijvoorbeeld kant-en-klare bolletjes deeg verkopen, waar je dan zelf een dessert van kunt maken. Ondernemers die geïnteresseerd zijn, kunnen direct contact met mij opnemen via onze website.’

Cookie Dough

Bij Baker’s Dough stel je zelf je favoriete cookie dough samen. Het koekjesdeeg is gemaakt met enkel gepasteuriseerde producten. Drie patissiers draaien dagelijks verse hoeveelheden en gasten kunnen dat zien en ruiken. In het assortiment van Baker’s Dough zitten vier basisdegen en een wisselende deeg van de maand.

Toppings en ijs

De beschikbare porties zijn small, medium en large. Small is een bol van ongeveer 80 gram. ‘Het deeg is eetbaar en gemaakt met gepasteuriseerde producten. Maar het is lekkerder met toppings en ijs. En ons advies is om altijd ijs toe te voegen, want dat zorgt echt voor extra smaak.’

Lees hier meer over Baker’s Dough

Baker’s Dough lanceerde eind vorig jaar vanuit de winkel de Doughlicious-patisserielijn, met cookie dough taarten en cookie doughbons speciaal voor horecagelegenheden. Daarnaast levert de zaak ‘cadoughbox’-pakketten en een ‘Yes I dough’ –assortiment voor bruiloften.

‘We zijn geen ijszaak, maar hebben heerlijke winterse smaken’, aldus Paul Bakker.
Foto: Roel Dijkstra / Joep van der Pal

Reageer op dit artikel