fotoreportage

Wereldbakkers: Londen

De winkel

Wereldbakkers: Londen
De afbakoven en een uitstalling van hartige en zoete snacks.

Bakkerijadviseur en oud-banketbakker Albert Vinkenborg ‘deed’ Londen in twee
dagen. Hij snoof er de cultuur en deed inspiratie op bij de vele eetgelegenheden in de stad. Een impressie van brood-, banket- en chocolaterieverkooppunten.

Ver weg en toch dichtbij. In 40 minuten vlieg je van Amsterdam naar Londen Heathrow. Vanaf de luchthaven is het dan iets meer dan een half uur met de metro naar hartje Londen. Daar is voldoende te shoppen, bijvoorbeeld bij de Applestore, Hollister, Abercromby and Fitch, Victoria Secret. En natuurlijk is er in de city plenty te eten en te drinken.

Harrods

Harrods is hét walhalla voor de shoppende toerist. Die vindt er op een paar voetbalvelden groot alles wat er te koop is in de wereld. De afdeling Boulangerie en Patisserie is een belevenis: geur, atmosfeer, geluid en de vele bewonderende blikken van al die mensen die zich vergapen aan al dat lekkers.

In Regent Street op nr. 141 is de Flagship Store van Godiva gevestigd. Prachtig! Waar in Nederland zie je een chocolatier aardbeien verkopen in puntzakken als waren het zakken patat? Terug in Nederland heb ik de website nog eens bezocht, want wat een mooie producten waren er te koop (godivachocolates.co.uk).

Iets verder in Regent Street kwam ik voorbij Caffé Concerto. Weer een plek waar ik lang stil bleef staan. Een aardbeienschelpje om mee te nemen voor £3,80, omgerekend €4,80 valt toch op. Terug in Nederland bezocht ik ook dit bedrijf op internet. Een taart van F-Man-U voor £130 (€166) is slechts een van de cadeaus bij Caffé Concerto.

Itsu

Heel bijzonder zijn ook Itsu-winkels in Londen. Is Itsu nu een supermarkt, een afhaalwinkel of een fastfoodrestaurant? Het is in ieder geval Japans van origine. In de winkels staan koelingen met kant-en-klaarmaaltijden voor thuis. Duurt het te lang voor je thuis bent dan kun je het ter plekke opeten aan lange tafels, waar je aanschuift bij de andere gasten (www.itsu.com).

Verpakking

Opvallend waren de plastic dozen die hun gelijke niet kennen in Nederland. Op de doos zit een etiket met ingrediëntenspecificatie, tht-datum en uitvoerige omschrijving. Ook waren op deze wijze verpakte bruidstaarten te koop, die direct meegenomen konden worden. Super gedecoreerd en met een vanafprijs van £700 (€896). Let wel: geen etalagemateriaal, maar eetbaar.

De twee dagen vlogen voorbij en wanneer u toe denkt te zijn aan BELEVING in hoofdletters, dan zou ik Londen zeker aanraden.

Reageer op dit artikel