blog

Zomerhitte

De winkel

Zomerhitte
Yvonne van Gils

Het weer heeft veel invloed op de mens en dus ook op de consument. Vooral bij de extreem weer is dit duidelijk te zien. In strenge winters eten we calorierijker en gaan niet voor elk boodschapje de deur uit. Tijdens een hittegolf drinken we liters vocht per dag en hebben we een ander eetpatroon.

In onze winkel moeten we daarop bedacht zijn. Dus krijgen in de zomer de stokbroden een prominente plek, verkleinen we het gebaksassortiment en zien we fruitproducten hardlopers worden. Deze zomer hebben we voor het eerst bakjes aardbeien in de verkoop en tot mijn verbazing is het een regelrechte hit geworden.

Wat ook opvalt, is dat klanten snel inhaken op het werk. Ze steken spontaan de barbecue aan en komen stokbroden halen of wijzigen de gebaksbestelling omdat het te warm wordt.

Om de klantenpiek in de ochtend goed op te vangen, voeren we zelfs voor één dag een tropenrooster in. Ook onze winkeldames waarderen dat zeer. Op de allerheetste middagen zie je gewoon veel minder mensen op straat en ook op ons terras is het dan stil. Zelfs de elektrische toegangsdeur, die na 15.00 uur pal in de zon komt, heeft last van de warmte en gaat niet meer volledig open wegens uitzetten.. De airco draait op volle toeren om het binnen aangenaam te houden en ook om vliegen en wespen te weren.

Als we ergens geen invloed op hebben, is het het weer wel. Dus proberen we het de klant zo prettig mogelijk te maken en passen we ons assortiment.

Reageer op dit artikel