nieuws

Speculaascake- en fantasiecakewedstrijd bij ROC Horizon College

De bakkerij

Het ROC Horizon College in Heerhugowaard staat vandaag, dinsdag 29 september, in het teken van de strijd om de Horizonbokaal. Deze trofee wordt uitgereikt aan de bakker die de beste speculaascake heeft gemaakt. Daarnaast staat een fantasiecakewedstrijd voor de leerlingen op het programma.

Speculaascake- en fantasiecakewedstrijd bij ROC Horizon College
ROC Horizon College

Dinsdag 29 september wordt de jaarlijkse branchedag gehouden voor bakkers uit Noord-Holland die als leerbedrijf zijn verbonden aan het ROC Horizon College. Tijdens deze branchedag met als thema ‘Kennis’ worden twee wedstrijden gehouden. De fantasiecakewedstrijd voor de leerlingen van het ROC Horizon College en het ROC van Amsterdam, en de strijd voor de bakkers van Noord-Holland om de beste speculaascake, waarmee de Horizonbokaal in de wacht kan worden gesleept.

Robin Hoedjes

Alle cakes worden tijdens de branchedaggekeurd en beoordeeld door een professionele jury, met daarin Robin Hoedjes. De oud-leerling van het ROC Horizon College is zeer succesvol en won vele prijzen, waaronder onlangs de Dutch Pastry. Verder bestaat de jury uit een vertegenwoordiger van Zeelandia, grondstofproducent en leverancier voor de bakkerij.

Demonstratie

Robin Hoedjes verzorgt ook een demonstratie. Hij voorziet de bakkers van leuke ideeën en praktische tips. Vervolgens verzorgt Cor Molenaar een presentatie. Hij is hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en schetst vanuit de foodkant een deskundig beeld over ontwikkelingen in de retail en consumentengedrag.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 uur: opening door Barry van Brenk, opleidingsmanager Horizon College

15.15-16.15 uur: presentatie Cor Molenaar

16.15-16.40 uur: pauze

16.40-17.10 uur: demonstratie Robin Hoedjes

17.15-18.45 uur: prijsuitreikingen

Reageer op dit artikel