artikel

BackNatur Lepold presenteert nieuwe zuurdesembasis

De bakkerij

BackNatur Lepold presenteert nieuwe zuurdesembasis
Duits zuurdesem brood. Foto: BackNatur

BackNatur Lepold, de Duitse specialist voor zuurdesem en pre-deeg, presenteert volgende maand tijdens IBA München een nieuwe zuurdesem-basis. Onder de naam BackNatur Trockenferment aktiv biedt de producent een droge basis in poedervorm met een lange houdbaarheid zonder koeling. Dit maakt het product volgens BackNatur Lepold uniek voor zuurdesemtoepassingen in verschillende landen.

Met dit product kan een mild-zure zuurdesem worden gemaakt door middel van een eenvoudig proces van 12 tot 15 uur. Dit is wel afhankelijk van de vraag, vanwege de eenvoudige opslagcondities. Het product kan tot zes maanden zonder koeling worden bewaard. Het werkt zowel op roggemeel als op spelt of tarwemeel, dus dat is ideaal voor bedrijven die verschillende soorten zuurdesem produceren zonder te hoeven wisselen van basis.

Constante kwaliteit

Uit de basis kan een zogenoemde ‘activeringsdeeg’ worden geproduceerd. Dit deeg kan weken in de koelkast staan en wordt gebruikt als een dagelijkse basis voor de zuurdesembroden. Daardoor bereikt de bakker iedere dag hetzelfde resultaat en behoudt het brood dezelfde constante kwaliteit. Door op deze manier te werken wordt bovendien veel arbeidstijd bespaard.

Maar de belangrijkste winst van het product zit volgens de producent in de besparing op bakkersgist. De poeder bevat een rijsmiddel dat sterk genoeg is om het gist te kunnen vervangen. Met het product kunnen typische Duitse broden worden gemaakt, maar het vormt ook de basis voor veel andere broodvarianten. De ingrediënten in de zuurdesempoeder zijn allemaal biologisch en het kan dus in alle biologische broden en broodjes worden gebruikt.

BackNatur Lepold is op de IBA te vinden in hal A3 in stand nummer 130.

Reageer op dit artikel