nieuws

Gratis Safety Pack van TenBa bij taxatieopdracht Vaste Waarde

Algemeen

Gratis Safety Pack van TenBa bij taxatieopdracht Vaste Waarde
TenBa: 'De afgelopen jaren zijn er helaas weer branden geweest in bakkerijen.' Foto: Roel Dijkstra

TenBa houdt tijdens de Bakkersvak op zondag 8 en maandag 9 maart een actie, waarbij bakkers een gratis Safety Pack ontvangen. Om zo’n pakket te krijgen, dienen zij tijdens de beurs in Autotron Rosmalen een taxatieopdracht Vaste Waarde te geven voor hun bakkerij-inventaris of onroerend goed.

‘De afgelopen jaren zijn er helaas weer branden geweest in bakkerijen. Het verschil van de vlotte doorstart na de brand zat in het wel of niet goed verzekerd zijn. Helaas kwamen wij situaties tegen die schrijnend werden, vanwege het ontbreken van een goede taxatie tegen Vaste Waarde’, aldus TenBa.

Calamiteit

Alleen als een taxatie vooraf is opgesteld tegen Vaste Waarde, voldoet deze taxatie aan artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. ‘Bij een calamiteit zoals brand ontvangt de bakker dan de vooraf vastgestelde waarde van de verzekering’, vervolgt TenBa. ‘Het is van belang dat de bakker het taxatierapport als bijlage in de polis laat opnemen. Voor de acceptatie van het taxatierapport dient dit rapport door een deskundige te zijn opgesteld.’ TenBa beschikt over drie, door Hobeón ISO-gecertificeerde Register Taxateurs Bakkerij Inventarissen en een Beëdigd Makelaar OG, die daarmee aan die kwalificaties voldoen.

Goed en compleet

Om er zeker van te zijn dat bakkers goed en compleet verzekerd zijn, adviseert TenBa hen de taxaties van het onroerend goed en de inventaris te combineren. TenBa taxeert beide. ‘Bakkers voorkomen hiermee hiaten in het rapport als deze door verschillende taxateurs zijn verzorgd. Ook voorkomen zij dat er zaken dubbel getaxeerd worden, zoals bijvoorbeeld bouwkundige voorzieningen die voor de bakkerij zijn aangebracht.’

Goed voorstel

Belangstellenden zijn niet alleen tijdens Bakkersvak, maar ook daarvoor of daarna welkom bij TenBa om te informeren naar de mogelijkheid van een taxatiecombinatie. TenBa belooft tijdens de beurs ‘een goed voorstel’ te doen. Het Safety Pack dat bakkers ontvangen, wanneer zij een taxatieopdracht geven, bestaat onder andere uit een brandblusser, een blusdeken, een rookmelder en een ledlamp.

Reageer op dit artikel