nieuws
Boulanger Schröder toont fijne kneepjes Viennoiserie
In Wageningen zijn maandag en dinsdag masterclasses Viennoiserie gehouden bij het NBC. De workshops zijn het vervolg op het onlangs gehouden Ambacht & Business event in Amersfoort.

Het deelnemersaantal is hoog, de bakkers zijn zeer geïnteresseerd in de handelingen van Michel Schröder die de fijne kneepjes van deze getoerde gerezen degen laat zien. Schröder is als lid van het BoulangerieTeam zeer ervaren in de Viennoiserie.
Waarom deze masterclass? Schröder: ‘Bakkers hebben de kennis van Viennoserie al wel, maar er zijn innovaties en die leren we tijdens deze masterclass. Vooral de bereiding is anders dan bakkers vroeger hebben geleerd.’
De deelnemers maken onder meer een Chocolade sloepje, Chocolade croissant – met een prachtig dunne laag chocolade korstdeeg, en een Getoerde knoop.
Filmpjes
Op de Facebookpagina van Bakkerswereld kunt u de filmpjes van de workshop bekijken.
Michel Schröder geeft de deelnemers na afloop van de masterclass een groot compliment voor alle producten die uit de oven zijn gekomen. ‘Als dat hier al lukt, gaat dat thuis zeker lukken.’
Koud deeg is heel belangrijk, benoemt de boulanger. ‘Het beste is om het deeg een dag van tevoren te draaien. Maak de boter goed soepel. Geef de deegstukken na het modelleren een goede narijs En meet de temperatuur! Die moet niet warmer zijn dan 28 graden, dat is de beste narijstemperatuur, anders smelt de boter tussen de laagjes al.’
Receptuur Viennoiserie
De receptuur van de producten van het Boulangerie Team vindt u hieronder.