nieuws

Korte omsteltijd levert hoger rendement en flexibiliteit

Strategie 22

De decembermaand lijkt nog ver, maar over enkele maanden is iedereen bezig het net even iets gezelliger en feestelijker te maken dan de rest van het jaar. De kip maakt plaats voor kalkoen en het standaard broodje wordt ingeruild voor een overheerlijke kerststol. De afgelopen jaren is gebleken dat de consument groeiende behoeften heeft naar speciale producten.

Korte omsteltijd levert hoger rendement en flexibiliteit
Marvu

(dit artikel is een extern blog of expertartikel en verschijnt buiten verantwoordelijkheid van de redactie)

Om in te kunnen spelen op het breed assortiment feestdagen specials dienen voedselproducenten hun productieproces steeds weer aan te passen om zowel de standaardproducten als de specials te kunnen produceren. Het opbouwen van de productielijn is vaak een behoorlijk ingrijpende en kostbare aanpassing en kost tijd. Met als gevolg dat de productie enige tijd stil ligt. Maar niet als het aan Marvu ligt.

Telescoop transporteur type 390

Marvu foodprocessing equipment constateerde dit probleem, dacht mee met de voedselproducenten en ontwikkelde de telescooptransporteur type 390. Met de traploze instelbare lengte van de transporteur is het eenvoudig mogelijk, een productiestap toe te voegen of te elimineren. Het voordeel van deze oplossing is dat men niet meer hoeft te wisselen van transporteur. Op deze wijze wordt productieverlies (door stilstand) van vanwege de korte omsteltijden tot een minimum beperkt en kan men binnen één lijn gemakkelijk switchen.

Snel, eenvoudig en efficiënt

Ons doel met deze transporteur is voedselproducenten bij verschillend samengestelde productielijnen, een eenvoudige oplossing te bieden met als resultaat een soepel en passend lopend transport. De meerwaarde die deze uitschuifbare telescoop transporteur biedt is de korte omsteltijd. Door de snelle productwisseling wordt een hogere mate van efficiëntie en rendement behalen.

Marvu

Marvu

Toepasbaarheid

De telescoop transporteur is geschikt bij toepassen/elimineren van toepassingen als portioneren, coaten, marineren, etiketteren, pletten, toppings in diverse sectoren van de voedselindustrie: vlees, pluimvee, brood- en banket, vis, convenience, AGF en zuivel.

Profiel

Marvu foodprocessing equipment ontwerpt, produceert, assembleert en installeert transportsystemen en speciaalmachines in de voedselverwerkende industrie. Door jarenlange ervaring met transportlijnen, productie- en verpakkingsmachines en een hecht team en korte communicatielijnen, bieden ze klantspecifieke oplossingen waarbij rekening gehouden wordt met hygiëne richtlijnen en een veilige en comfortabele werkhouding voor medewerkers.

Reageer op dit artikel