nieuws

PostNL helpt MKB-ondernemers effectiever reclame te maken

Strategie 32

Reclame-experts van PostNL staan de komende twee weken klaar om ondernemers te helpen met hun reclame nog effectiever te maken. Van 9 augustus tot en met 22 augustus 2016 kunnen ondernemers een reclame-uiting uploaden via heteffectvandirect.nl voor de MKB Reclamecheck.

PostNL helpt MKB-ondernemers effectiever reclame te maken

In 2015 werden zo’n 80 inzendingen beoordeeld door het team van PostNL. Dit varieerde van de lokale sportclub, patisseriewinkel tot een dierenapotheker.

Damir Grcic, Marketing Manager MKB PostNL: ‘De markt verandert continu en nieuwe marketingontwikkelingen houden wij nauwlettend in de gaten. MKB-ondernemers maken creatieve reclame-uitingen, maar kunnen wel effectiever. Uit ervaring weten we dat ondernemers wel reclame willen maken, maar dat zij vaak niet precies weten hoe ze dat moeten aanpakken. Dit wordt ook bevestigd in het nationaal ondernemers onderzoek van Synpact, waaruit blijkt dat het optimaliseren van de marketing- en salesactiviteiten een uitdaging en speerpunt van veel ondernemers is. Onze experts denken graag mee in dit soort uitdagingen.’

Slimme mix verhoogt effectiviteit

Grcic hoopt dan ook dat er weer veel ondernemers gebruik zullen maken van de gratis check. ‘Ik ben heel benieuwd naar de inzendingen. Vorig jaar bestond de helft van de inzendingen uit flyers en folders. Veel van deze uitingen konden met relatief kleine aanpassingen al een stuk effectiever worden gemaakt. Denk aan gemakkelijke aanpassingen zoals minder tekst, aansprekende beelden en een actie element. Maar we kijken niet alleen naar de opmaak en de vormgeving. We geven ook advies over een zo effectief mogelijke mix van fysieke én online middelen. Denk aan het verspreiden van folders in combinatie met een gerichte Facebookadvertentie. Dit is voor veel ondernemers nog onbekend of onderbelicht terrein terwijl dit juist veel meer effect heeft, zonder dat het te veel tijd en geld kost. Met behulp van de MKB Reclamecheck geven we ondernemers zo een compleet advies en helpen we ze om hun reclameactie tot een succes te maken.’

Heteffectvandirect.nl

Ondernemers kunnen via heteffectvandirect.nl twee weken lang gratis een reclame-uiting, bijvoorbeeld een banner, flyer, kaart, brief of e-mail, uploaden voor de MKB Reclamecheck. Reclame-experts van PostNL beoordelen de inzendingen en geven concrete en praktische tips over hoe de reclame-uiting nog effectiever kan. Daarnaast maken de ondernemers kans op een PostNL reclameactie op maat t.w.v. € 5.000,-.

Reageer op dit artikel