nieuws

Bakkers in Hengelo niet geholpen met besluit over zondagsopening

Strategie

Een hard gelag voor de ambachtelijke bakkers in het Overijsselse Hengelo. Door een compromis tussen de verschillende raadsfracties in de Overijsselse stad mogen zij hun winkels op zondag pas om 12.00 uur openen. Dat meldt het regionale dagblad Tubantia.

Bakkers in Hengelo niet geholpen met besluit over zondagsopening

In de Hengelose gemeenteraad werd woensdag 18 november een besluit genomen over een aanpassing van de winkeltijdenverordening. Volgens Tubantia wijzigden de indieners van een motie om ondernemers toe te staan op zondag hun zaak van 6.00 tot 22.00 uur te mogen openen, om een raadslid van de fractie van Lokaal Hengelo mee te krijgen, hun motie dusdanig dat zondagsopening slechts van 12.00 tot 17.00 uur wordt toegestaan. Alléén door die wijziging kon de motie rekenen op de steun van een krappe meerderheid; negentien raadsleden waren voor en achttien tegen.

Bakkerij Wouda

Namens de ambachtelijke bakkers reageert Tjeerd Wouda van Bakkerij Wouda teleurgesteld in Tubantia. ‘Als bakker heb ik daar niks aan. Ik wil liever van 8.00 tot 12.00 uur. Onze klanten willen lekker verse broodjes voor het ontbijt en wat lekkers bij de koffie. Na 12.00 uur heeft het voor ons geen zin meer om open te zijn’, citeert het regionale dagblad hem.

Inspraakprocedure

De Hengelose bakker vindt volgens Tubantia dat de gemeente de zondagsopening ‘helemaal had moeten vrijgeven of had moeten laten zoals het is’. ‘En laat het dan over aan de ondernemers zelf. Nu zitten we met een compromis dat nergens op slaat. Dit is half werk’, vervolgt Tjeerd Wouda in het regionale dagblad. Volgens de krant wil de Hengelose bakker ‘gebruikmaken van de inspraakprocedure over de nieuwe winkeltijdenverordening’.

Reageer op dit artikel