nieuws

Praktijkbegeleidersbijeenkomst ROC van Twente

Strategie

ROC Twente en Beko Nederland organiseren op dinsdag 13 oktober een informatie en netwerkbijeenkomst voor praktijkbegeleiders uit de bakkerijbranche.

Praktijkbegeleidersbijeenkomst ROC van Twente
Uitnodiging Beko

Gerard Kamphuis (teamleider Bakkerijopleidingen) van ROC van Twente: ‘Wij vinden het noodzakelijk om praktijkbegeleiders bij te praten over de huidige stand van zaken en veranderingen in de kwalificatiestructuur met betrekking tot mutaties in het onderwijssysteem. Samen met de branche zijn wij verantwoordelijk voor goed onderwijs zowel op school als in de praktijk. Vanuit onze visie: Leren doen we samen werkt meer, streven wij naar een optimale samenwerking met het bedrijfsleven als het gaat om de opleiding van studenten in de bakkerijbranche. Met de ROBO en onze grondstoffenleverancier Beko Nederland hebben we voor 13 oktober een programma samengesteld met diverse workshops.

Boulanger en Patissier ontmoeten elkaar

Boulanger Michel Schröder (baktechnisch adviseur) van Beko Nederland gaat tijdens een van de workshops aan de slag met desem en zet zijn expertise in om bezoekers te inspireren met bijzondere recepturen. Patissier Bart Jeroen van Overveld (adviseur) van Friesland Campina zal met zijn specifieke kennis en ervaring laten zien wat er mogelijk is met recepten en werkwijzen. Na de individuele demonstraties van Schröder en Van Overveld gaan zij naast elkaar aan de slag gaan, waarbij zij elkaar en de bezoekers zullen uitdagen.

Voorlichting en netwerken

Er wordt een film getoond van de Turkse rozijnenoogst met uitgebreide voorlichting over benamingen, soorten en smaken van krenten en rozijnen waarbij diverse zuidvruchten beoordeeld en geproefd kunnen worden. Martin Dams van Fortium Payroll verstrekt informatie over payrolling en de gevolgen van de nieuwe wet Werk en Zekerheid. En Bakkerij de Winter uit Denekamp presenteert zijn webshop. Uiteraard is er volop gelegenheid om te netwerken, bij te praten met vakgenoten en informatie in te winnen bij stands van Beko Nederland, Friesland Campina, Beko Advies, Beko Bakkerij Techniek en Beko Verpakkingen.

Deze praktijkbegeleidersbijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 13 oktober 2015 van 13.30 tot 18.00 uur bij ROC van Twente, Wierdensestraat 65 in Almelo. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: www.rocvantwente.nl/bakkerij-event.

Reageer op dit artikel