nieuws

IJssalon Wageningen stunt met insectenijs

Recepten 328

Insectensnacks zijn al verkrijgbaar, insectenijs nog amper. IJssalon Antonio in Wageningen wil het een kans geven. Eerder introduceerde ijsmaker Antonio Mulder al aardappel- en wietijs.

IJssalon Wageningen stunt met insectenijs

Afgelopen zaterdag liet Mulder gasten het bijzondere ijs gratis proeven. ‘Het is een experiment. Ik ben altijd wel in voor iets nieuws. Het zorgt in ieder geval voor veel publiciteit. De media springen er bovenop.’

Bijzondere soorten ijs

IJssalon Antonio haalde al twee keer eerder het nieuws met bijzondere soorten. Zo introduceerde de zaak wietijs en aardappelijs. ‘Ik vind het leuk om gekke dingen te bedenken. Het zijn overigens geen hardlopers geworden en staan dan ook niet vast op de kaart. Dat zal met insectenijs niet anders zijn, verwacht ik.’

Insectenijs

Antonio Mulder werd benaderd door studenten van Tiny Foods. ‘Het bedrijf verkoopt geroosterde insecten. Ze vroegen me of het mogelijk is om insecten in ijs te verwerken. Het leek me interessant om te proberen. Tiny Foods levert de grondstoffen, in dit geval gemalen krekels. Je ziet dus niet dat je insecten eet. Dat kan namelijk afschrikken. Ik heb het zelf geproefd en het smaakt naar notenijs. Best lekker, niet verkeerd hoor.’

Duurzaam en gezond

De ijssalonhouder maakte twee smaken: karamel en honing. ‘Voor de liefhebber die wel echt insecten wil zien en proeven was er een dip met ongemalen krekels mogelijk’, aldus de ondernemer. Het eten van insecten is duurzaam en gezond. Er zit veel eiwit, ijzer en vitamine B12 in.

Reageer op dit artikel