artikel

Recepten Schwedenbrodmix

Recepten

Bakels introduceert een nieuwe, veelzijdige broodmix met de naam Schwedenbrodmix.
Deze mix kent heel veel verwerkingsmogelijkheden, zo kunnen bakkers op een makkelijke manier allerlei (dubbel)donkere broodvariaties maken. Zowel zoet als hartig. Daarom ontwikkelde Bakels een productbrochure met 8 verrassende verwerkingsrecepten, veelal volgens traditioneel Zweeds gebruik.

Recepten Schwedenbrodmix

Sponsored content door Bakels

1: Smöle Bröd (krokant, vloer)

Recept:
1000 g Bakels Schweden Brod Mix
500 g Bloem
500 g Volkorenmeel
60 g Bakels Krokantbroodpoeder Premium
50 g Gist
1080 g Water

Werkwijze: Kneden: 6 min langzaam, 9 min snel. Deegtemperatuur: 26 c. Bolrijs: 45 min. Narijs: 75 min. Decoreren: met rijstebloem. Insnijden voor het bakken. Baktemperatuur: 245 c. Baktijd: ca. 30 min.

Smöle Bröd (busbrood)

2: Smöle Bröd (busbrood)

Recept:
1000 g Bakels Schweden Brod Mix
500 g Bloem
500 g Volkorenmeel
50 g Gist 1080 g Water

Werkwijze: Kneden: 6 min langzaam, 9 min snel. Deegtemperatuur: 26 c Bolrijs: 45 min Narijs: 75 min Decoreren: met rijstebloem. Insnijden voor het bakken. Baktemperatuur: 245 c Baktijd: ca. 35 min.

Smoked Salty Schneck

3. Smoked Salty Schneck

Recept:
1000 g Bakels Schweden Brod Mix
500 g Bloem
500 g Volkorenmeel
200 g Bakels Quantum Kleinbroodpoeder
160 g Gist
900 g Water

Werkwijze: Kneden: 6 min langzaam, 9 min snel. Deegtemperatuur: 25 c. Voorslagrijs: 10 min. Uitrollen tot een plak van 90×45 cm. Plak bestrijken met honing-mosterd dressing en bestrooien met geraspte kaas. Plak oprollen en snijden op 2 cm. 5 rolletjes in een pieplate. Narijs: 45 min. Baktemperatuur: 240 c. Baktijd: ca. 12 min.

Cherry Chocolate Schneck

4. Cherry Chocolate Schneck

Recept:
1000 g Bakels Schweden Brod Mix
500 g Bloem
500 g Volkorenmeel
200 g Bakels Quantum Kleinbroodpoeder
160 g Gist
900 g Water

Werkwijze: Kneden: 6 min langzaam, 9 min snel. Deegtemperatuur: 25 c. Voorslagrijs: 10 min. Uitrollen tot een plak van 90×45 cm. Plak bestrijken met kersenjam en bestrooien met chocolade. Plak oprollen en snijden op 2 cm. 5 rolletjes in een pieplate. Narijs: 45 min. Baktemperatuur: 240 c. Baktijd: ca. 12 min.

Zweedse spekbroodjes

5. Zweedse Spekbroodjes

Recept:
1000 g Bakels Schweden Brod Mix
500 g Bloem
500 g Volkorenmeel
200 g Bakels Quantum Kleinbroodpoeder
120 g Gist
1060 g Water
Vulling: 400 g Gefruite spekjes (uitgelekt)

Werkwijze: Kneden: 6 min langzaam, 9 min snel. Deegtemperatuur: 26 c. Afwegen: 1800 g. Bolrijs: 15 min. Verdelen en opbollen. Bolletjes bestrijken met mosterd & decoreren met geraspte kaas. Narijs: 80 min. Baktemperatuur: 250-260 c. Baktijd: ca. 9 min.

Dubbel Donker Knäckebröd

Dubbel Donker Knäckebrod

Recept:
1000 g Bakels Schweden Brod Mix
500 g Bloem
500 g Volkorenmeel
240 g Roomboter
80 g Gist
840 g Water

Werkwijze: Kneden: 6 min langzaam, 9 min snel. Deegtemperatuur: 25 c Voorslagrijs: 15 min. Uitrollen: 2 mm. Prikken met een korstprikker. Plak bestrijken met water en decoreren. Uitsteken: Ronde steker met diameter 11 cm. Narijs: 15 min. Baktemperatuur: 180 c. Baktijd: ca. 20 min (schuif open).

Donker Dadel-Noten Brood

7. Donker Dadel-Noten Brood

Recept:
1000 g Bakels Schweden Brod Mix
500 g Bloem
500 g Volkorenmeel
40 g Bakels Bacom A100
120 g Gist
1160 g Water
Vulling: 400 g Dadels, 400 g Gebroken gebruneerde hazelnoten

Recept kruimeldeeg: 800 g Bakels Kanomix, 250 g Boter, 100 g Ei, 80 g Bakels Gele Roompoeder

Werkwijze: Kneden: 6 min langzaam, 9 min snel. Vulling doordraaien. Deegtemperatuur: 26 c. Afwegen: 300 g. Bolrijs: 30 min. Opmaken in slofvormen, platdrukken tegen de zijkant van de slofvorm. Afstrijken met ei. Decoreren met kruimeldeeg. Narijs: 60 min. Baktemperatuur: 220 c, aflopend naar 200 c. Baktijd: ca. 25 min. Licht decoreren met decoreersneeuw.

Zweedse Gügelhüpf

8. Zweedse Gügelhüpf

Recept:
1000 g Bakels Schweden Brod Mix
500 g Bloem
500 g Volkorenmeel
40 g Bakels Bacom A100
160 g Gist
1160 g Water

Vulling: 800 g Rozijnen , 400 g Cranberries, Decoratie: Bakels Hazelnoottruffel, Gebruneerd amandelschaafsel

Werkwijze: Kneden: 6 min langzaam, 9 min snel. Vulling doordraaien. Deegtemperatuur: 26 c. Afwegen: 500 g. Bolrijs: 30 min. Opmaken en in tulbandvorm leggen, naad naar de bovenkant. Narijs: 75 min. Baktemperatuur: 240 c, na inschieten terug naar 230 c (10 min). Daarna terug naar 200 c kap 210 c vloer (25 min). Na afkoelen afgieten met Bakels Hazelnoot- truffel, en decoreren met amandelschaafsel.
Download hier de recepten

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels