artikel

Recept Speculoosoliebollen by Dossche Mills

Recepten

Sinterklaastijd net voorbij? Geen nood! Met deze speculoosoliebollen brengt u het heerlijk avondje weer terug in de huiskamer.

Recept Speculoosoliebollen by Dossche Mills
Speculoosoliebollen by Dossche Mills. Foto’s: Joep van der Pal

Ingrediënten

Deeg:
Bloem gigant (van Dossche Mills) 1000 gram
Water (20-28°C) 950 gram
Roomboter 100 gram
Gist 60 gram
Suiker 50 gram
Ei 50 gram
Zout 20 gram

Vulling:
Stukjes Lotus Speculoos 300 gram
Hazelnootstukjes 150 gram
Cointreau 20 gram

Decoratie:
Poedersuiker, eventueel aangelengd met kaneel

Werkwijze

  • Werkt u met een planeetmenger, kneed het deeg dan 2 minuten langzaam en circa 4 minuten in de hoogste versnelling. Voeg in eerste instantie 75 procent water toe, doe de rest erbij wanneer de gluten gevormd zijn.
  • Meng de vulling er doorheen, in de eerste versnelling. De Cointreau ook op het einde erdoorheen draaien.
  • Heeft het deeg een temperatuur van 27°C, dan is het tijd voor 45 minuten bulkrijs. Daarna doorslaan. Bij verwerking met een Unidos mag deze stap worden overgeslagen!
  • Vervolgens een tweede bulkrijs van 25 minuten.
  • Schep de oliebollen, circa 100 gram per stuk.
  • Laat de oliebollen gedurende 7 minuten bakken in olie van 165°C.
  • Bestrooi de oliebollen met poedersuiker, eventueel aangelengd met kaneel.
Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels