artikel

Cranberry-vruchtenbol

Recepten

Kevin Weijn uit Klarenbeek werd tijdens de Jeugdvakwedstrijden in Wageningen derde van Nederland in de klasse broodbakken. Hij maakte onder meer Cranberry-vruchtenbollen. Het recept ervan deelt hij graag.

Cranberry-vruchtenbol

Receptuur
750 gram patentbloem
75 gram gist
15 gram zout
150 gram vruchtenbroodverbetermiddel
480 + 40 gram water (ijs)
500 gram krenten/rozijnen
250 gram cranberry’s

Werkwijze
Meng de bloem, gist, zout en water en draai er een soepel deeg van. Werk er vervolgens de vulling door. Bol het deeg op en laat het 15 minuten rusten. Verdelen/opbollen: 15 broodjes per plaat.

Strijk de bollen, druk ze in het midden in en spuit de cranberryvulling in de holtes. Geef de bollen ene narijs van circa 50 minuten. Bakken bij 250ºC (inschietoven) gedurende 10 minuten. Na afkoeling afwerken met afdekgelei.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels