artikel

Zwevende Kerstboom

Recepten

Stephan Stienstra van Patisserie Christiaan in Velp ontwerpt graag producten. Speciaal voor Bakkerswereld bedacht hij de Zwevende Kerstboom, een kerstgebakje dat ook prima als dessert dienst kan doen.

Zwevende Kerstboom
Zwevende Kerstboom

Opbouw kerstboompje (20 stuks)

Compositie

  • 500 gram slagroom
  • 500 gram volle melk
  • 100 gram suiker
  • 15 gram vanille
  • 50 gram eidooier

Karamelvulling

  • 500 gram suiker
  • 850 gram slagroom
  • 225 gram boter
  • 1000 gram witte chocolade
  • 200 gram water

Suiker, boter, water op het vuur arabiseren en dan afblussen met slagroom. Daarna de chocolade erdoor.

 

Nuclei chocolademousse

  • 250 gram compositie
  • 250 gram Dulcey-chocolade Valhrona
  • 15 gram gelatine
  • 45 gram water
  • 500 gram slagroom

Gelatine met het water verwarmen. De chocolade apart verwarmen. Deze twee vermengen en het geheel vermengen met de compositie. Vervolgens dit vermengen met de lobbig geklopte slagroom.

 

Dadelcake

  • 15 gram vanille
  • 250 gram gepureerde dadels
  • 15 gram bakpoeder
  • 75 gram boter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 200 gram Kapsella Edelbeslag
  • 200 gram water

Vanille, water en bakpoeder met de dadels mengen. Dan de boter en de bruine basterd mengen met de eieren. De rest van de ingrediënten bijmengen. De vormpjes vullen en bakken op 180ºC in 8 minuten.

Reageer op dit artikel