artikel

Tien tips voor gevuld speculaas

Recepten

Tijdens de Beko Najaarsdagen werd een drietal productkeuringen georganiseerd: speculaasjes met en zonder amandelen, en gevuld speculaas. Frank van Sprang, voorzitter van de jury, heeft de laatste jaren al veel speculaasproducten gezien en geproefd. Hij geeft hier een tiental tips voor gevuld speculaas.

Tien tips voor gevuld speculaas
  1. Gebruik 100 procent amandelspijs
  2. Sla de amandelspijs niet te veel af
  3. Verwerk de spijs op kamertemperatuur
  4. Let op de juiste verhouding deeg-spijs-deeg. Te veel deeg bakt moeilijk gaar.
  5. Strijk de speculaas met een eistrijksel van één deel ei en één deel dooier
  6. Bij het te dik strijken of te veel strijksel bakt het strijksel los
  7. Strijk het deeg minimaal twee keer. Na de eerste keer goed laten drogen en de tweede keer de speculaas pas strijken vlak voor het bakken.
  8. Zorg voor een baktijd van 50 à 60 minuten
  9. De baktemperatuur is afhankelijk van het type oven.
  10. Speklagen worden vaak veroorzaakt door té warme oventemperatuur en té korte baktijden.
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels