artikel

Speculaanse Roomrollen

Recepten

Deze Speculaanse Roomrollen zijn niet al te moeilijk te maken, maar zeker smaakvol. Lekker in de week van de goedheiligman, maar ook een mooi product voor in het na- en voorjaar.

Speculaanse Roomrollen

Van een getoerd gistdeeg worden driehoeken gesneden met een basis van 14 centimeter. Gevuld met een bakroom welke op smaak gebracht is met speculaaskruiden. Na het invouwen van deze speculaasroom krijgt het product een narijs. Hierna afbakken in de oven of frituren. Vervolgens bestrooien met kaneelsuiker om het nog extra smaak te geven.

Werkwijze
Kneden: ca. 600 slagen
Voorslagrijs: ca. 10 minuten
Toeren: vetstof opbrengen en toeren twee maal een halve Frans
Rust: 10 minuten, vervolgens een halve Franse toer
Uitrollen: dikte 2,5 milimeter, breedte 52 centimeter
Snijden: de baan in de lengte doormidden snijden
Driehoekige plakken met een basis van 
14 centimeter
Vullen: plak bevochtigen en aan de bovenzijde een baton speculaasroom spuiten
Modelleren: de beide punten over de vulling vouwen en vervolgens oprollen
Op de plaat met voldoende tussenruimte en sluiting naar beneden gericht
Narijs: ca. 40 minuten
Bakken: baktemp. ca. 220°C
Baktijd: ca. 25  minuten
of
Frituren: olietemperatuur 180°C 
4 minuten aan elke zijde
Uitlekken: tot ze mooi droog zijn
Afwerking: met kaneelsuiker bestrooien

 

Recept ca. 60 stuks

1500 gram patentbloem
25 gram zout
75 gram gist
75 gram kleinbroodpoeder
75 gram margarine
150 gram eierstruif
600 gram ijswater
Deegtemperatuur: 22°C
Doortoeren: 800 gram korstmargarine

Vulling:
1200 gram water
500 gram instant puddingpoeder
30 gram speculaaskruiden

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels