artikel

Sinterklaascroissants

Recepten

Bekijk hier het recept voor een Sinterklaascroissant. Een makkelijk te maken product. Snijd een croissantje voor het bakken door midden en decoreer.

Sinterklaascroissants

Voor 185 stuks

  • Ingrediënten: 5 kg bladerdeeg
  • Werkwijze: deeg verwerken als croissants (80 gram). Na het modelleren invriezen. Hierna de croissantjes doormidden snijden en recht op de bakplaat zetten. Verder de croissants laten rijzen, zoals gebruikelijk en rijkelijk stomen bij het bakken.
  • Na het bakken de producten dopen in Chocuise souplesse of fondant in diverse kleuren. De croissantjes kunnen worden voorzien van wat vulling door er met een spuitzak aan de onderzijde wat frisse room in te spuiten.
  • Tip: doop de halve croissant in rode fondant en werk het af met een Sinterklaasgezichtje of – mijter. Voor de Kerst kunnen de croissantjes afgewerkt worden tot kerstmuts, en eventueel met witte fondant afwerken tot wintergebakje. Groene en of witte varianten, die afgewerkt worden in de vorm van kerstboompjes.
  • De grondstofprijs ligt per croissantje (exclusief de decoratie) op €0,36 advies verkoopprijs €1,25.
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels