artikel

Oranje Makkers

Recepten

Een heerlijk avondje gaat gepaard met iets lekkers van de bakker. En wat is er heerlijker dan deze Oranje Makker. Een luxe deeg gevuld met een amandelspijs met speculaas. Laat het heerlijk avondje maar komen.

Oranje Makkers

Recept: Uitkomst 8 stuks
2000 gram patentbloem
35 gram zout
160 gram gist
200 gram kleinbroodpoeder
200 gram vruchtenbroodpoeder
200 gram eierstruif
720 gram ijswater

Deegtemperatuur: 24°C

Vulling:
800 gram andelspijs
120 gram eistruif
40 gram speculaaskruiden

1000 gram Hardewenerdeeg
verse sinaasappels

Werkwijze:

Kneden :op temperatuur afkenden

Voorslagrijs : ca. 10 min.

Uitrollen : hardewenerdeeg tot een dikte van 2 mm.

Aluvormen : in de vormen de bodem bedekken met een plak Hardewenerdeeg

Uitrollen : deeg tot een plak met een breedte van 45 cm

Bestrijken : met de afgeslapte speculaasspijs

Oprollen : tot een strakke pil

Snijden : dikte 2,5,cm

In de vormen : 6 schijven per vorm

Narijs : ca. 30 min.

Afbakken : baktemp. 220°C

Baktijd : ca. 25 min.

Afwerking : beleggen met een aantal schijven verse sinaasappel en afgeleren

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels