artikel

Winterbrood met zuurkool

Recepten

Koopmans Meel deed een mooi receptenboekje in de goodiebag die de deelnemers van Tour de Bakker ontvingen: ‘Lekkere recepten, puur vanuit de oorsprong’. Winterbrood met zuurkool is er daar één van. Een bijzondere aanvulling op het assortiment tijdens koude winterdagen.

Winterbrood met zuurkool

Ingrediënten:

100% Tarwebloem (Artisanaal) 5000 gram
20% Cultuur (Champagne Desem) 1000 gram
2% Gist 150 gram
2% Zout 100 gram
1% Hardbroodpoeder 50 gram
1% Glutenpoeder 50 gram
60% Water 3000 gram

Voor de vulling:

20% Zuurkool 1000 gram
10% Gebakken spekjes 500 gram
10% Aardappelpuree 500 gram

Werkwijze:

– Voeg 2 minuten voor het einde van de kneedtijd de aardappelpuree toe;
– Wanneer het deeg goed afgekneed is de vulling er door draaien;
– Deeg in een geoliede bak storten en 90 minuten laten rijzen;
– Afwegen op het gewenste gewicht;
– Licht opbollen of oppunten;
– Na 15 minuten modelleren;
– Narijs circa 30 tot 45 minuten;
– Bakken.

Reageer op dit artikel