artikel

Blueberry-kwarkflansjes

Recepten

Een streling van de tong bij het eten van deze blueberry-kwarkflansjes. Een luxe deeg als basis, dat is voorzien van een heerlijke vulling van onder andere kwark, ei, boter, citroen, crème fraîche en suiker. Voorzien van bosbessen laat niemand deze lekkernij aan zich voorbijgaan.

Blueberry-kwarkflansjes
Blueberry-kwarkflansjes

Werkwijze vulling

• Klop de boter, suiker en citroenrasp tot een gladde zalvige massa

• Voeg het ei geleidelijk toe tijdens het kloppen

• Spatel de bloem er door en vervolgens de kwark en crème fraîche

• Afwerking: 600 gram bosbessen

 

Werkwijze deeg

• Kneden: op temperatuur kneden tot een glad en soepel deeg

• Voorslagrijs: 20 minuten

• Vormpjes: uit elkaar zetten

• Uitrollen: dikte 2,5 mm

• Fonceren: de vormpjes (diameter 9 cm) aan de binnenkant bekleden met deeg

• Vullen: met de kwarkmassa

• Beleggen: met bosbessen

• Narijs: circa 20 minuten

 

Bakken in twee fases

• Fase 1: temperatuur 160°C

;

baktijd circa 
25 minuten

• Fase 2: temperatuur 220°C

;

baktijd circa 
6 minuten

Lossen: na afkoeling

• Afwerking: afgeleren

Recept voor 60 stuks


2000 gram patentbloem
200 gram gist
32 gram zout
200 gram roomboter
200 gram vruchten-bvm
100 gram citroenrasp
200 gram heel ei
840 gram water
Deegtemperatuur: 24°C

Vulling
1000 gram kwark
300 gram roomboter
400 gram kristalsuiker
50 gram citroenrasp
200 gram eistruif
240 gram bloem
600 gram crème fraîche

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels