artikel

Appel-paasbroodjes

Recepten

Een deeg op basis van volkorenmeel en rijkelijk gevuld met een mengsel van onder andere hazelnoten, rozijnen, appel en gekonfijte vruchtenmix. Afgewerkt met amandelspijs en amarenakersen. Appel-paasbroodjes zijn een traktatie die op een paastafel zeker niet zal misstaan.

Appel-paasbroodjes
Appel-paasbroodjes

Werkwijze

• Kneden: op de juiste deegtemperatuur afkneden tot een glad en soepel deeg.

Direct na het kneden de potpourri erdoor werken.

• Verdelen: 5 stukken van 2050 gram

• Opbollen: met gladde deeghuid

• Bolrijs: 20 minuten

• Verdelen: met verdeel- opbolmachine

• Opbollen: tot een gladde deeghuid

• Op de plaat: niet te ver uit elkaar zetten

• Bolletjesrijs: 15 minuten

• Drukken: in het midden een kruis drukken met een kadettendrukker

• Vullen: spuit hierin twee banen amandelspijs

• Strijken: met heel ei

• Narijs: circa 50 minuten

• Bakken: 240°C

• Baktijd: circa 10 minuten

• Afwerken: met Amarena-kersen

• Afwerken: geleren

Recept voor 150 stuks

Ingrediënten
2400 gram volkorenmeel
1000 gram patentbloem
280 gram gist
55 gram zout
340 gram kleinbroodverbetermiddel
100 gram bruinbroodverbetermiddel
50 gram kaneel
2245 gram water

Potpourri
2000 gram rozijnen
1000 gram gehakte appel
200 gram gekonfijte fruitmix
600 gram gebroken hazelnoten
1000 gram amandelspijs (afslappen met 
ei en water tot een spuitbare massa)
Amarena-kersen
Deegtemperatuur: 25°C

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels