artikel

Suikerrokken

Recepten

Bekijk hier het recept voor een in siliconenpapier gebakken brood van een luxe deeg, voorzien van een rijke vulling. Vervolgens bestreken met boter en bestrooid met bruine basterdsuiker. Als een grote pil opgerold en in schijven gesneden om tenslotte in papier te bakken.

Suikerrokken

Door Tiny van Kuppeveld


Recept 12 stuks

3000 gram patentbloem
210 gram gist
54 gram zout
450 gram vruchtenbvm
150 gram roomboter
150 gram heel-ei
1500 gram water

Vulling:
1200 gram krenten
1200 gram rozijnen
300 gram sinaassnippers of orangeade
1000 gram bruine basterd
12 gram kaneel
roomboter

Werkwijze:

Kneden: Afkneden op 24°C
Kuiprijs: 10 minuten, daarna vulling doordraaien
Verdelen: twee gelijke stukken en leg deze op een voorslag
Voorslagrijs: 20 minuten
Prepareren: bekleed binnenzijde taartpan of ring ø 18 cm met siliconenpapier en bestrijk dit met roomboter. Strooi hierna bruine basterd over de boter
Uitrollen: plak van 40 x 60 cm
Instrijken:gesmolten roomboter en daarop bruine basterd en kaneel
Opmaken: oprollen tot dikke stevige pil
Snijden:snijdt 6 schijven van ca  6,5 cm.
In de vorm: plaats een schijf deeg in de taartpan zodat deze de gehele bodem bedekt
Narijs: ca. 25 minuten. Niet te vol (buiten de rijskast )
Bakken: 180ºC / 200ºC
Baktijd: ca. 35 minuten. Let op dat de broden gaar zijn.
Lossen: Na ca 5 minuten uit de vorm, niet uit het papier halen

Reageer op dit artikel