artikel

Paastakken

Recepten

Een Paastak is het symbool voor vruchtbaarheid. In dit geval wordt daar direct gehoor aan gegeven door een lux deeg te vormen tot een tak welke gevuld is met rozijnen. De smaak wordt grotendeels veroorzaakt door anijs dat door het deeg gedraaid is. Een fraai en smaakvol product.

Paastakken
Paastakken

Door Tiny van Kuppeveld

Recept

3000 gram patentbloem
240 gram gist
54 gram zout
150 gram margarine
300 gram vruchtenbroodpoeder
70 gram anijspoeder ( of 90 gram ouwe wijvenkruiden)
1740 gram water
Vulling:
500 gram bakroom en 500 gram amandelspijs tot een strijkbare massa maken
1000 gram rozijnen
500 gram pecannoten  (gebroken)
Deegtemperatuur: 24°C

Werkwijze:
Kneden
: op temperatuur afkneden tot een glad deeg
Afwegen : stukken van 540 gram en glad opbollen
Bolrijs : Ca. 20 min.
Uitrollen : tot een ronde plak Ø ca. 40 cm
Bestrijken : met de spijs/bakroommassa
Bestrooien : met rozijnen en pecannoten
Oprollen : voor en achterzijde dichtvouwen
Modelleren : puntvorm met een puntige en een stompe kant
Op de plaat : met voldoende tussenruimte
Strijken : met eistrijksel
Knippen : van de punt inknippen en omleggen (links om rechts om enz.)
Narijs : ca. 30min.
Afbakken : temp. 220°C ca. 25 min
Afwerken : met willekeurig strepen fondant

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels