artikel

Zoutdeeg voor decoraties

Recepten

François Brandt is een van de meest ervaren leden van het Boulangerie Team. In 2010 zette hij zichzelf en het team geweldig op de kaar tmet de overwinning tijdens de Coupe du Monde in Parijs in de categorie sierstukken. Bekijk hier zijn recept voor zoutdeeg speciaal geschikt voor decoraties.

Zoutdeeg voor decoraties

Recept zoutdeeg voor decoraties

 

Recept

  • 1000 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 200 gram zout
  • 250 gram roomboter
  • 400 gram water

Werkwijze

  • Meng alle droge grondstoffen met de boter goed
  • Voeg water toe en kneed tot een glad deeg
  • Laat deeg minimaal twee uur rusten
  • Breng in model naar keuze, laat even rusten en bak af tussen 160-170ºC.

Op de voorgrond een sierstuk van zoutdeeg en op de achtergrond een voorbeeld gemaakt op basis van zoet siroopdeeg.

Reageer op dit artikel