artikel

Zoet decoratiedeeg

Recepten

François Brandt is een van de meest ervaren leden van het Boulangerie Team. In 2010 zette hij zichzelf en het team geweldig op de kaar tmet de overwinning tijdens de Coupe du Monde in Parijs in de categorie sierstukken. Bekijk hier zijn recept voor zoet decoratiedeeg.

Zoet decoratiedeeg

Zoet decoratiedeeg

 

Recept siroop

  • 1000 gram water
  • 1000 gram melissuiker

Recept deeg

  • 650 gram roggebloem
  • 750 gram tarwebloem
  • 125 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 950 gram koude siroop

Werkwijze

  • Draai van alle ingrediënten een glad deeg
  • Gebruik voor de kleurstoffen eetbare natuurlijke producten als paprikapoeder, kurkumampoeder, koffie-extract en cacao. Als veel cacao wordt gebruikt, moet er nog een beetje siroop bij om te voorkomen dat het deeg te droog wordt
  • Bak op ± 150ºC zodat het droogt zonder te verkleuren

Met behulp van gesmolten isomalt suiker kunnen de verschillende onderdelen aan elkaar worden geplakt. Door stikstok kan de isomalt suiker snel afkoelen om te voorkomen dat suiker ‘wegloopt’ en om tijd te besparen.

Reageer op dit artikel