artikel

Wichtgoed van marsepein

Recepten

Er wordt de laatste jaren ogenschijnlijk minder marsepein omgezet, omdat de consument andere producten lekkerder vindt. Wellicht vormt ook de prijs een barrière. Marsepein wichtgoed is, heel gemakkelijk, tegen een redelijke kostprijs te maken. Denk daarbij aan snijbonbons, marsepeinmozaïek, -schijfjes of -blokjes. Ook de combinatie met chocolade geeft daarbij een bijzonder resultaat.

 

Er wordt de laatste jaren ogenschijnlijk minder marsepein omgezet, omdat de consument andere producten lekkerder vindt. Wellicht vormt ook de prijs een barrière. Marsepein wichtgoed is, heel gemakkelijk, tegen een redelijke kostprijs te maken. Denk daarbij aan snijbonbons, marsepeinmozaïek, -schijfjes of -blokjes. Ook de combinatie met chocolade geeft daarbij een bijzonder resultaat.
 

 

Werkwijze algemeen:
- Maak marsepein eens lekker op smaak met een likeurtje, kruiden en/of garnituur.
- Breng deze variaties tussen of op witte en/of gekleurde marsepein aan.
- Strijk de stukken of de pillen eventueel in met chocolade en bestrooi ze gewenst met verschillende decoraties.
- Snijd ze in stukjes of schijfjes (vierkant, driehoekig, tapvormig of langwerpig).
 
Maak bij deze miniproducten gebruik van de volgende mogelijkheden:
- Een snijraam is erg handig.
- Slap de chocolade af met notenolie en houd de chocolade wat hoger op temperatuur zodat er een niet te dikke laag op komt en deze niet gaat scheuren.
- Gebruik zoveel mogelijk de kleuren die corresponderen met vulling en decoraties.
 
Garnituur:
- noten
- chocoladestukjes
- kokos
- gekonfijte vruchten
- bitterkoekjes
 
Decoraties:
- chocoladeschaafsel
- gebruneerde kokos
- suiker (suiker met kruiden)
 
Suggesties: (uitgaande van 1000 gram marsepein)
Hazelnootmarsepein
150 gram gebruneerde hazelnoten (gehakt)
1 gram kaneel
20 gram suikerstroop
 
Grand Marniermarsepein
10 gram oploskoffie
10 gram Grand Marnier
 
Pistachemarsepein
150 gram gehakte pistachepitten
25 gram Amarettolikeur
 
Gembermarsepein
150 gram gehakte gember
20 gram suikerstroop
20 gram Safarilikeur
 
Bitterkoekjesmarsepein
150 gram gehakte bitterkoekjes
20 gram suikerstroop
30 gram frambozenlikeur
iets rode kleurstof
 
Malibumarsepein
150 gram gebruneerde kokos
20 gram suikerstroop
20 gram Malibulikeur
 
 

Reageer op dit artikel