artikel

Vruchtenschnit

Recepten

Gemaakt van een luxe deeg waar een dunne laag abrikozenmoes op wordt aangebracht en belegd met een dun laagje kapsel. Hierop wordt een kwark/dooiermengsel op uitgestreken. Na het bakken wordt het geheel afgewerkt met vruchten en afgegeleerd. Snijden is mogelijk op gewenste grootte.

 

Gemaakt van een luxe deeg waar een dunne laag abrikozenmoes op wordt aangebracht en belegd met een dun laagje kapsel. Hierop wordt een kwark/dooiermengsel op uitgestreken. Na het bakken wordt het geheel afgewerkt met vruchten en afgegeleerd. Snijden is mogelijk op gewenste grootte.
 
 

 

Recept
Ingrediënten/benodigheden:
  • (2 platen van 40 x 60 centimeter)
  • 1300 gram patentbloem
  • 1300 gram Zeeuwse bloem
  • 52 gram zout
  • 130 gram gist
  • 260 gram basterdsuiker
  • 40 gram citroenrasp
  • 660 gram cakemargarine
  • 130 gram melkpoeder
  • 260 gram eierstruif
  • 880 gram ijswater
  • Deegtemperatuur: 24°C

Vulling:

  • 3000 gram kwark
  • 375 gram eidooier
  • Gebonden kersen of andere vruchten
  • Kapsel

Bereidingswijze:
Kneden: circa 700 slagen.
Voorslagrijs: circa 10 minuten.
Uitrollen: dikte 4 millimeter.
Op de plaat: met siliconenpapier en een opstaande rand van circa 3 centimeter.
Strijken: het deeg met abrikozenmoes bestrijken. Hierop een dunne laag kapsel aanbrengen.

 
Narijs: circa 30 minuten.
Vullen: met een dunne laag aangemaakte kwark.
Afbakken: baktemperatuur circa 200°C, baktijd circa 30 minuten.
Afwerking: na afkoeling de ring eraf halen, beleggen met de gewenste vruchten en afgeleren.
Snijden: in elke gewenste grootte.
 
 

Reageer op dit artikel