artikel

Vleesmarsepein

Recepten

Voor het maken van vleeswaren van marsepein kun je met verschillende kleuren door elkaar werken. Laat daarbij het gevoel voor het product meespreken maar houd de realiteit in de gaten. Door uit te gaan van enkele basiskleuren kun je sneller werken met steeds hetzelfde resultaat. In onderstaande tips wordt uitgegaan van een basis van 1000 gram marsepein. Daaraan worden één of meerdere ingrediënten toegevoegd om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Voor het maken van vleeswaren van marsepein kun je met verschillende kleuren door elkaar werken. Laat daarbij het gevoel voor het product meespreken maar houd de realiteit in de gaten. Door uit te gaan van enkele basiskleuren kun je sneller werken met steeds hetzelfde resultaat. In onderstaande tips wordt uitgegaan van een basis van 1000 gram marsepein. Daaraan worden één of meerdere ingrediënten toegevoegd om het gewenste resultaat te bereiken.
 

 

Vleeskleurige marsepein
10 gram paarsrode kleurstof
25 gram cacaopoeder
 
Zwoerdkleur/rookworstvelkleur (vloeibaar)
100 gram mokka-extract
20 gram rode kleurstof
10 gram oranje kleurstof
 
Zwoerdkleurige marsepein
6 gram vloeibare zwoerdkleur
 
Worstdeegkleurige marsepein
50 gram basis vleeskleurige marsepein
1 gram groene kleurstof
 
Spek-vleeskleurige marsepein
800 gram basis vleeskleurige marsepein (mengen en dik uitrollen)
300 gram basis vleeskleurige marsepein uitrollen en op elkaar drukken (niet verder mengen)
 
Rookworstkleurige marsepein (farce)
90 gram basis vleeskleurige marsepein
 
Rookworstvelkleurige marsepein
8 gram mokka-extract
2 gram helderrode kleurstof
2 gram zachtgele kleurstof
 
Hamvleeskleurige marsepein
350 gram basis vleeskleurige marsepein
 
Bloedroodkleurige marsepein
1,5 gram helderrode kleurstof
 
Ivoorkleurige marsepein
enkele druppels zachtgele kleurstof
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels