artikel

Sweet Karamel

Recepten

Athur Tuytel heeft als toegift gekozen voor de Sweet Karamel, dus ook niet te zien in Lyon. Het is een kruising tussen een petit four en een gebakje, een petit patisserie zoals Tuytel het zelf noemt.

 

Athur Tuytel heeft als toegift gekozen voor de Sweet Karamel, dus ook niet te zien in Lyon. Het is een kruising tussen een petit four en een gebakje, een petit patisserie zoals Tuytel het zelf noemt.
 

 

Recept
 
Karamelgelei
  • 250 gram water
  • 500 gram suiker
  • 250 gram glucose
  • 1 liter water
  • 10 gram gelatine

 

Suiker, glucose en 250 gram water koken tot karamel.
Afblussen met water en inkoken tot 1100 gram.
Gelatine toevoegen.

 

Karamelmousse

  • 450 gram suiker
  • 300 gram room
  • 800 gram pâte á  bombe
  • 70 gram boter
  • 2100 gram slagroom
  • 32 gram gelatine

 

Suiker karameliseren, afblussen met room.
Boter, gelatine en pâte á bombe toevoegen.
Als laatste de lobbige slagroom erbij.

 

Chocolade amandelbiscuit

  • 480 gram dooier
  • 300 gram eieren
  • 400 gram amandelpoeder
  • 400 gram suiker
  • 300 gram patentbloem
  • 150 gram cacaopoeder
  • 720 gram eiwit
  • 450 gram suiker

 

Dooier, eieren, amandelpoeder en suiker mengen.
Patentbloem en cacaopoeder zeven en doorspatelen.
Opgeklopt eiwit met suiker als laatste doorspatelen.
Bakken op 190°C, ongeveer 17 minuten.

 

Chocolade vanille galetjes als decoratie.
Van witte chocolade met vanillezaadjes galetjes naar vorm maken.

 

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels