artikel

Stokbroodsandwiches

Recepten

Overgewaaid vanuit de mediterrane landen winnen de stokbroodsandwiches snel aan populariteit. Frank van der Werf van Bonfait, heeft een aantal goede tips. Presenteer deze stokbroodsandwiches als lunchsnack of geef de tips aan de klanten zodat ze thuis zelf aan de slag kunnen.

 

Overgewaaid vanuit de mediterrane landen winnen de stokbroodsandwiches snel aan populariteit. Frank van der Werf van Bonfait, heeft een aantal goede tips. Presenteer deze stokbroodsandwiches als lunchsnack of geef de tips aan de klanten zodat ze thuis zelf aan de slag kunnen.
 

 

Werkwijze
Snijd een vers stokbrood aan schuine plakjes. Besmeer deze met kruidenboter. Leg op elk sneetje een klein blaadje sla en vervolgens een bolletje tonijnsalade.
 
Afwerksuggesties
  • Garneer de stokbroodsandwich met een plakje gerookte zalm, een partje hard gekookt ei en een takje dille.
  • Leg tegen de bol salade een plakje gerookte paling, een schijfje tomaat en een partje citroen.
  • Zet twee partjes verse mandarijn tegen de salade samen met een klein partje citroen. Leg daar een mooie garnaal op met een takje peterselie.
  • Leg tegen de salade een schijfje meloen. Zet daar een paar stukjes surimi op en een toefje tuinkers.
  • Plaats een half filetje haring tegen de salade, bestrooi deze met fijn gesneden bosuitjes en steek er een takje selderij bij.

Tip: Het is ook mogelijk om de stokbroodsandwiches met salade te beleggen met opgerolde plakjes of reepjes kaas zoals Hollandse Goudse kaas, komijnenkaas, Maaslander, Kernhem, brie, castello blue of roquefort, in plaats van de vissoorten.

 
 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels