artikel

Sterrenbrood met wijn

Recepten

Het Boulangerie Team ziet Daan Hesseling als een voorzetting van zijn vakschoolopleiding. Hij stelde destijds zichzelf de vraag waar hij zijn vakkennis het best verder kon ontwikkelen. Dat was niet op de vakschool. Hij stopte met de opleiding op niveau 3 en solliciteerde naar een plaatsje in het Boulangerie Team. Met Wietse is Daan één van de eerste teamleden. Bekijk hier Daans recept voor sterrenbrood met wijn.

Sterrenbrood met wijn

Recept

  • 5000 gram bloem, zonder ascorbinezuur
  • 90 gram zout
  • 50 gram honing
  • 1000 gram desem
  • 50 gram gist
  • 2850 gram water
  • 50 gram boter
  • 100 gram protea
  • Deeg kneden. Haal 20 procent van het deeg af voor sierdeeg. Voeg daarna aan het deeg de volgende ingrediënten toe (maak dat de avond van tevoren):
  • 750 gram gebroken tarwe
  • 1350 gram rode wijn
  • 150 gram zout
  • 150 gram balsamico

Werkwijze

  • Deegtemperatuur 27ºC
  • Kneedtijd: 90 minuten deegrijs, 15 minuten bolrijs, 75 minuten narijs, 45 minuten baktijd op 230ºC.
  • Met een steker een kam aan beide zijkanten aanbrengen.
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels