artikel

Spelt Flowers

Recepten

Bekijk hier één van de Deense inzendingen voor Les Pellons d’Or 2012: Spelt flowers.

Spelt Flowers
Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Voordeeg Speltmeel volkoren 540 17
Speltmeel 600 20
Water 375 12,5
Donkerbruin bier 270 9
Gist 7 0,25
Deeg Voordeeg 1728
Speltmeel, type 680 990 33
Frans tarwemeel, type 550 900 30
Water 1125 37,5
Geroosterde sesam 135 4,5
Lijnzaad 135 4,5
Gist 135 4,5
Olie 60 2
Zout 60 2
Hardbroodpoeder 45 1,5

 

Werkwijze

  • Deeg gedurende 4 minuten langzaam kneden
  • Deeg gedurende 6 minuten snel kneden
  • Deegtemperatuur 25ºC
  • Deeg 60 minuten laten rusten (bulkrijs)
  • Na 60 minuten twee bollen afwegen van 2400 gram en losjes opbollen
  • Na 10 minuten de twee bollen verdelen en opbollen met verdeel/opbolmachine (60 bolletjes van 80 gram)
  • Dit 10 minuten rust geven
  • Restdeeg (600 gram) bestemd voor decoratie, uitrollen tot 2,5 mm dikte en in plastic in koeling leggen)
  • Vervolgens bolletjes modelleren tot eindmodel (knoop)
  • Decoratiedeeg uit koeling halen, bloemen uitsteken en op eindmodel leggen
  • Producten in narijskast plaatsen gedurende 60-70 minuten
  • Producten voor bakken licht bestuiven met bloem
  • Bakken op vloerbroodtemperatuur met stoom van ca. 235ºC, ca. 18-20 minuten
  • Starttemperatuur oven 235ºC
  • Laatste vijf minuten krokant afbakken (wasemschuif oven open)
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels