artikel

Pan de Espirales

Recepten

Bekijk hier één van de Spaanse inzendingen voor Les Pellons d’Or 2012: Pan de Espirales.

Pan de Espirales
Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Deeg Meel 3000 100
Zout 60 2
Water 1560 52
Desem 450 1
Gist 21 0,7
Vulling Krenten 150 5
Dadels 150 5
Gedroogde perziken 150 5
Cacaopoeder 30 1


Werkwijze

  • Weeg alle ingrediënten
  • Meng alle ingrediënten met een kneedmachine
  • Vorm een bol van het deeg en laat het 10 minuten rusten
  • Weeg 1150 gram af voor de binnenkant van het brood
  • Weeg 1750 gram af voor de donkere spiraal
  • Weeg 1750 gram af voor de lichte spiraal
  • Meng 1750 gram voor de donkere spiraal met 150 gram geroosterde mout en 50 gram water
  • Rol de blanke en donkere massa uit en vorm een spiraal
  • De rest van het deeg is bestemd voor de bodem van de broden

Werkwijze vulling

  • Weeg 150 gram krenten, 159 gram dadels, 150 gram gedroogde perzik en 30 gram cacaopoeder af
  • Meng dit door het deeg, bestemd voor de binnenkant
  • Strooi bloem over het geheel
  • Laat het product 60 minuten op kamertemperatuur rijzen 25ºC en 75% luchtvochtigheid
  • Stoom het product 10 seconden
  • Bak het product in ca. 30 minuten op 225ºC
Reageer op dit artikel