artikel

Notenlanders

Recepten

Een wel heel fraai en smaakvol product zijn deze Notenlanders. De basis is een deeg dat onder meer bestaat uit roggemeel, roggebloem en witte bloem. Dit wordt gevuld met diverse nootsoorten, rozijnen en gedroogde abrikozen. Een stevige broodsoort die zich graag vergezeld ziet gaan van een stukje kaas en een goed glas wijn.

 

Een wel heel fraai en smaakvol product zijn deze Notenlanders. De basis is een deeg dat onder meer bestaat uit roggemeel, roggebloem en witte bloem. Dit wordt gevuld met diverse nootsoorten, rozijnen en gedroogde abrikozen. Een stevige broodsoort die zich graag vergezeld ziet gaan van een stukje kaas en een goed glas wijn.
 
 

 

Recept
 
Ingrediënten
  • 1350 gram roggebloem
  • 1350 gram roggemeel
  • 6300 gram witte bloem
  • 270 gram gist
  • 180 gram zout
  • 270 gram deegzuurpoeder
  • 5400 gram water
  • Deegtemperatuur: 26°C

Vulling:

  • 3000 gram rozijnen
  • 600 gram gedroogde abrikozenstukjes
  • 1800 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, cashewnoten)

Bereidingswijze:
De noten en abrikozen licht besprenkelen met water. Kneden: draaien in de eerste versnelling (circa 900 slagen).
Vulling: voorzichtig door het deeg draaien.
Bulkrijs: circa 30 minuten.
Afwegen: stukken van 1000 gram.
Opbollen: niet te strak.
Bolrijs: circa 20 minuten.
Modelleren: niet te strak opmaken en in, met roggebloem bestoven, mandjes leggen.
(Men kan de broden ook direct op het inschietapparaat plaatsen).
Narijs: circa 40 minuten.
Overzetten: op een inschietapparaat de manden met het brood voorzichtig omkeren.
Afbakken: temperatuur circa 230°C met stoom, baktijd circa 50 minuten.

 
 

Reageer op dit artikel