artikel

La baquette nutri-graine

Recepten

Bekijk hier één van de Franse inzendingen voor Les Pellons d’Or 2012: La baquette nutri-grain.

La baquette nutri-graine
Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Deeg Traditioneel meel/T65 3000 100
Water 1860 62
Desem 210 7
Zout 54 1,8
Gist 15 0,5
Graanmix 600 20
Zonnebloempitten 300 10
Desem 100 3,3
Water 900 30

 

Werkwijze

  • Meng de ingrediënten, behalve het zout, kneed dit gedurende drie minuten op stand 1 en laat het geheel 20 minuten staan
  • Deeg gedurende 8 minuten kneden op stand 1, voet daarna het zout toe, kneed daarna gedurende 3 minuten op stand 2
  • Bulkrijs gedurende 1 nacht op 4ºC
  • Weeg het deeg af op 350 gram
  • Deeg heel los oppunten (voormodelleren)
  • Daarna 45 minuten laten rijzen
  • Daarna modelleren tot baquette
  • Op licht met bloem bestoven kleedjes leggen met sluiting omhoog
  • Narijs ongeveer 90 minuten
  • Daarna naadzijde producten licht bestuiven met rijstestrooimeel of durumgries
  • Met behulp van plankje deegstukjes op inschietapparatuur zetten met de naad naar onderen
  • Producten drie keer insnijden
  • Bak de producten met stroom gedurende ca. 25 minuten op een temperatuur van 240ºC
Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels