artikel

Kürbisbrot

Recepten

Een van de Luxemburgse inzendingen voor Les Pellons d’Or is het Kürbisbrot (pompoenbrood).

Kürbisbrot

Ingrediënten

Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Voordeeg Meel T55 1500 50
Gist 150 5
Pompoenblokjes 1200 40
Deeg Voordeeg 2850
Meel 1500 50
Zout 65 2,15
Suiker 180 6
Kaneel 6 0,2
Boter 180 6
Citroensap 60 2
Verse pompoenblokjes (gesneden in kleien dobbelsteentjes) 300 10
Pompoenzaadjes 250 8,3
Water 100 3,3
Appelcompote 600 20

 

Werkwijze (deeginleg 252 gram/24 stuks)

• Pompoenzaadjes, water en appelcompote dag van tevoren mengen en een nacht laten inwerken.

• Voordeeg draaien, pompoenblokjes (1200 gr.) meedraaaien en 60 minuten laten rijzen.

• Van voordeeg, meel, zout, suiker, kaneel en boter een glad deeg draaien.

• Pompoenblokjes met citroensap en geweekte pompoenzaadjes/appelcompote erdoor mengen.

• Bulkrijs van 20 minuten.

• Weeg bolletjes van 50 gram af, natmaken en wentel deze in de pompoenzaadjes.

• Weeg bollen van 400 gram af en laat 20 minuten narijzen.

• Druk het deeg plat met een taartverdeler van 10 punten.

• Breng vervolgens in het midden van het brood een deegbol van 50 gram aan.

• Laat nog 20 minuten narijzen.

• Bak het gedurende 35 minuten op 215°C.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels