artikel

Hartige bloem

Recepten

Bekijk hier één van de Nederlandse inzendingen: Hartige bloem.

Hartige bloem
Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Deeg Super patent kristal 500 50
Silverline 500 50
Zout 20 2
Melkpoeder 20 2
Kristalsuiker 80 8
Gist 50 5
Ei 100 10
Water 400 40
Tomatenpuree 60 6
Toerboter 600 60
Vulling Broccoli 31 100
Feta kaas 26 85
Oude kaas 16 50
Gerookte zalm 25 85
Appereille Ei 2x 100
Slageroom 100 100
Iets zout
Iets peper
Iets nootmuskaat
Iets Worchestersaus

 

Werkwijze

  • Drie minuten mengen en 1½ minuut kneden
  • Deeg een nacht in de koeling leggen of bloem een dag van tevoren in de diepvries leggen
  • Boter invouwen en tweemaal in vieren toeren, deeg 45 minuten laten rusten
  • Vervolgens uitrokken op 2.25 mm.
  • Vierkantjes snijden van 8½ cm x 8½ cm
  • De helft van de plakjes uitsteken met gladde steker Ø5½ cm
  • Vervolgens kruislings op elkaar leggen en in een vormpje doen
  • Vijftig minuten laten rijzen
  • Voor het bakken afstrijken met ei en vullen met de vulling
  • Vervolgens afgieten met de appereille
  • Bakken met een beetje stoom (hetelucht 16 min. bij 170ºC).
Reageer op dit artikel