artikel

Hartig broodtaartje

Recepten

Hiljo Hillebrand werkt als productontwikkelaar en kwaliteitsbeheerder bij de Market Food Group. Sinds 2006 is hij lid van het Boulangerie Team. Bekijk hier Hiljo’s recept voor een hartig broodtaartje.

Hartig broodtaartje

Recept

  • 650 gram briochedeeg om te fonceren
  • 400 gram briochedeeg voor in de vulling

Vulling

  • 400 gram deeg, uitrollen op 4 mm en invriezen. Daarna blokjes snijden van 4×4 mm
  • 200 gram tapenade mediterane
  • 160 gram pijnboompitten (gebruneerd)
  • 170 gram tomaatstukjes in olie
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 90 gram mozarellakaas
  • Tomaatjes en kaas mengen
  • Alles bij elkaar voegen, daarna toevoegen:
  • 140 gram slagroom
  • 100 gram heel ei
  • 80 gram opgeklopt eiwit
  • Slagroom en ei mengen, daarna eiwit toevoegen

Werkwijze

  • Deegstuk van 650 gram uitrollen op een dikte van 1,5 mm en prikken met prikroller
  • Deeg terugkoelen in de vriezer
  • Ronde plakjes uitsteken voor vlaaipannetje doorsnede 11 cm
  • De plakjes fonceren in de vlaaipannetjes
  • 90 gram vulling met een ijsschap inbrengen
  • Na voldoene rijs van ± 75 minuten bakken in een heteluchtoven van 155ºC
  • Baktijd 19 minuten
Reageer op dit artikel