artikel

Fiori e frutti

Recepten

Een van de Italiaanse inzendingen voor Les Pellons d’Or 2012 is de Fiori e frutti (bloemenfruit).

Fiori e frutti

Ingrediënten

Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Deeg Meel 1000 100
Deeg van gisteren 150 15
Gist 60 6
Castorsuiker 180 18
Eieren 600 60
Zout 20 2
Boter 500 50
Kern van vanillestokje 1x
Vulling Geraspte kokos 100 10
Gehakte, geroosterde hazelnoten 100 10
Dungesneden gedroogde abrikozen 100 10
Decoratie Meel 250 100
Eieren 100 40
Boter 125 50
Poedersuiker 125 50
Citroenschil 0,5x iets

 

Werkwijze deeg

• Kneed meel,deeg, gist, vanille en bijna alle eieren.

Voeg halverwege zout, suiker en de rest van de eieren toe.

Voeg de boter toe als alles goed is gemengd.

• Voeg als laatste de drie vruchtensoorten toe.

• Verdeel het deeg, vorm bolletjes en plaats deze in deegvormen.

• Laat het geheel circa 90 á 100 minuten rijzen.

 

Werkwijze decoratie

• Maak voor de decoratie een zetdeegje van de vermelde ingrediënten.

• Plaats het geheel in de koelkast.

• Rol het deeg uit tot 2 cm dik, snijd bloemen en bestrooi deze met geraspte kokos of greinsuiker en plaats deze op de gerezen deegbol.

• Bak het geheel in circa 15 minuten op 190°C.

Reageer op dit artikel