artikel

Finger Food Karamel-Marnier

Recepten

Finger Food Karamel-Marnier is de naam voor kleine zoete amandelcakehapjes gevuld met een ‘wegsmeltende’ karamelcrème. Geschikt voor na het diner of zomaar tussendoor als verwennerij. Voor de amandelcake is uitgegaan van amandelen die fijn gedraaid en vermengd worden met vanille en beslagbloem.

 

Finger Food Karamel-Marnier is de naam voor kleine zoete amandelcakehapjes gevuld met een ‘wegsmeltende’ karamelcrème. Geschikt voor na het diner of zomaar tussendoor als verwennerij. Voor de amandelcake is uitgegaan van amandelen die fijn gedraaid en vermengd worden met vanille en beslagbloem.
 

 

Finger Food Karamel-Marnier
Ingrediënten
  • Amandelcakebeslag
  • Karamelcrème
  • Amandelschaafsel
  • Pistachenoten
  • Chocolade bloesem
  • Oranjeschillen
  • Franse vruchten

Amandelcakebeslag
Ingrediënten

    (2 bakplaten van 40 x 60 centimeter)
  • 500 gram boter
  • 500 gram amandelpoeder
  • 500 gram castorsuiker
  • 600 gram ei
  • 75 gram beslagbloem (Moskovisch poeder)
  • Vanille
  • 3 gram zout
     
Bereiding
Boter, amandelpoeder, vanille en bloem tot een zalfachtige massa roeren (20°C).
Het geheel glad en luchtig draaien.
Ei, suiker en zout (25°C) vermengen.
Luchtig en standig kloppen.
Een derde deel van de eimassa door de botermassa roeren.
Restant doorspatelen tot een glad beslag.
 
Verdelen over twee bakplaten en gehakte Franse vruchten, pistachenoten, oranjeschillen en chocoladebloesem over één plak strooien.
Bakken op een temperatuur van 190°C, circa 25 minuten.
 
Karamelcrème
Ingrediënten
  • 1000 gram suiker
  • 1000 gram boter
  • 160 gram eidooier
  • 200 gram ei
  • Grand Marnier

Bereiding
Suiker karamelliseren.
Met warm water blussen en terugbrengen tot 120°C.
Opgeloste suikermassa straalsgewijs gieten op licht opgeklopte eibestanddelen en stevig en luchtig koud kloppen.
De luchtige massa aan de glad en luchtig geroerde boter toevoegen.
Grand Marnier naar smaak toevoegen.

 
Werkwijze
Amandel beslagplak zonder garnituur voorzien van een laagje karamelcrème.
Bovenste amandelbeslagplak met garnituur aanbrengen en laten koelen.
Afglanzen met blanke gelei.
Snijden in blokjes van 2,5 bij 2,5 centimeter.
 
 

Reageer op dit artikel