artikel

Cranberrybrood

Recepten

Roel Tegels werd door het enthousiasme van zijn leraren Joop Tromp en Richard Jansen van het Graafschap College gestimuleerd om mee te doen aan de wedstrijden. En met succes. Roel werkt nu bij Bram de Echte Bakker in WEhl, die lid was van het eerste NBT. Bekijk hier Roels recept voor cranberrybrood.

Cranberrybrood

Recept

  • 3700 gram bloem
  • 1250 gram donker meergranenmelange
  • 110 gram zout
  • 200 gram gist
  • 300 gram voordeeg
  • 3000 gram water
  • 2500 gram cranberry’s

Werkwijze

  • Draai een soepel deeg. Neem voor het doordraaien van de cranberry twintig deegstukjes van 80 gram af en bol die op
  • De cranberry’s mengen met de rest van het deeg
  • Afwegen: 400 gram. Oppunten en een voorrijs van 30 minuten geven
  • De kleine ongevulde deegbolletjes uitrollen tot een driehoekige plak. Twee kanten van de driehoek met een geoliede kwast bestrijken. Met een gekartelde steker de buitenste rand van de geoliede deegplak afsteken
  • De gevulde deegpunt moduleren tot een driehoek en op de ‘droge’ kant van het deegplakje leggen. Het deegplakje er over heen vouwen en licht aandrukken
  • Narijs 45 minuten. Voordat het deeg de oven in gaat, bestuiven met roggebloem en tweemaal insnijden
  • Bakken op 220ºC.
Reageer op dit artikel