artikel

Brioche Mont d’Or

Recepten

Een van de Luxemburgse inzendingen voor Les Pellons d’Or 2012 is de Brioche Mont d’Or (kaasbrioche).

Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Deeg Tarwemeel ‘Grunau’ T55 840 100
Desem 125 15
Gist 20 2,3
Zout 17 2
Warm water 210 25
Eieren 400 47
Boter 420 50
Afwerking Parmezaanse kaas 170
Mont d’Or kaas* 2 x 700 gr

 

Werkwijze

• Maak een briochedeeg met de vermelde ingrediënten.

• Laat het deeg een nacht rusten in de koeling.

• Meng een deel van het deeg (430 gr.) met de Parmezaanse kaas en zet het koel.

• Rol de rest van het deeg uit tot 5mm dikte.

• Leg het deeg in brioche-deegvormpjes.

• Vul het met Montd’Or kaas, die vooraf is gesmolten op 50°C..

• Bestrijk de randen van het deeg met eidooier.

• Rol het deeg met Parmezaanse kaas uit tot 4mm dikte en bedek de deegvormpjes met dit deeg.

• Bestrijk het geheel met eidooier en breng in het deeg een kleine decoratie aan.

• Laat het geheel 20 minuten rijzen.

• Bak het gedurende 16-18 minuten op 200°C.

• Lauw serveren.

 

* Wanneer Mont d’Or kaas niet verkrijgbaar is, neem dan een zachte kaas met een stevige smaak.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels