artikel

Brioche de Laranja (Sinaasappelbrioche)

Recepten

Bekijk hier een van de Portugese inzendingen voor Les Pellons d’Or 2012: Brioche de Laranja.

Brioche de Laranja (Sinaasappelbrioche)
Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Deeg Tarwebloem 1000 100
Eieren 400 40
Melk 200 20
Suiker 140 14
Zout 20 2
Gist 50 5
Gefermenteerd deeg 200 20
Boter 600 100
Vulling (sinaasappelroom) Sinaasappelsap 250 100
Room 100 40
Sinaasappelschil 40 16
Maïzena 30 15
Eieren 3x 60
Sinaasappelmerinque Eiwitten 150 100
Suiker 300 200
Sinaasappelsap ca. 75


Werkwijze deeg:

  • Meng alle ingrediënten, behalve de boter, gedurende 5 minuten op snelheid 1, daarna 10-12 minuten op snelheid 2
  • Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur, koel het daarna op 4º C tot gebruik
  • Vorm de deegstukken tot de gewenste vorm
  • Laat 90 tot 120 minuten rijzen
  • 12 minuten bakken in een oven van 220ºC.

Werkwijze vulling (sinaasappelroom)

  • Breng de sinaasappelsap en room aan de kook
  • Meng de suiker met maïzena en eieren
  • Schenk de kokende sinaasappelsap roerend over de eiermix en kook dit tot een custard

Werkwijze sinaasappelmerinque

  • Bereid als een Italiaanse merinque en voeg de sinaasappelsap toe. Afgarneren met fijne schilletjes sinaasappelschil
Reageer op dit artikel