artikel

Bosroos

Recepten

Bekijk hier één van de Nederlandse inzendingen voor Les Pellons d’Or 2012: Bosroos.

Bosroos
Product Ingrediënten Gewicht in gram Percentage op meelbasis
Deeg Geschoonde tarwe 500 20
Tarwemeel ZzinN/T65 2500 80
Honing 90 3
Desem HM 180 6
Hardbroodpoeder 15 0,5
Zout 68 2,2
Water 1920 64
Gist 15 0,5


Werkwijze (afgeweeggewicht 595 gram / uitkomst 10 stuks)

  • 24 uur van tevoren geschoonde tarwe 60 minuten koken in 1000 gram water en 12 uur laten afkoelen
  • Na 12 uur deeg afdraaien en in met vet ingesmeerde bak doen en 12 uur in koeling plaatsen
  • Deeg in koeling ca. 12 uur laten rusten
  • Deeg storten op een met bloem bestoven bank, voorzichtig afwegen en licht opbollen
  • Bolrijs ca. 40 minuten
  • Bol uitrollen als model zeester met vijf flappen. Buitenzijde van de flappen dun instrijken met olie, vervolgens de flappen dakpansgewijs over elkaar leggen
  • Kleedje met meel bestuiven en producten op de kop hierop laten rijzen (buiten rijskast)
  • Na ca. 80 minuten omdraaien
  • Bakken met voldoende stoom in ca. 45 minuten op vloerbroodtemperatuur (ca. 235ºC).
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels