artikel

Blijmakertjes

Recepten

Vrolijk de zomer tegemoet met een stevige koek, zacht en fruitig van binnen en krokant en glanzend aan de buitenzijde. Slagroomcake en een dunne laag bitterkoekjesspijs zorgen voor een verrassing.

Blijmakertjes

 

Vrolijk de zomer tegemoet met een stevige koek, zacht en fruitig van binnen en krokant en glanzend aan de buitenzijde. Slagroomcake en een dunne laag bitterkoekjesspijs zorgen voor een verrassing.
 
 

 

 
 
Ingrediënten
  • Harde Wenerdeeg
  • Slagroomcakebeslag
  • Bitterkoekjesspijs
  • Licht gebonden fruit (abrikoos-passie)
  • Diverse noten
  • Florentiner poeder

Recept slagroomcakebeslag (voor 30 stuks)

  • 375 gram gezoete slagroom
  • 250 gram ei
  • 550 gram all-in cakemix
  • 2 gram zout

Bereidingswijze:
Alle grondstoffen maar net door elkaar werken (geen lucht inbrengen om glutenvorming te voorkomen).

 
Bereidingswijze Blijmakertjes:
Harde Wenerdeeg uitrollen op 2 millimeter dikte. Uitsteken op 8 centimeter doorsnede en licht gaar bakken. Met een kleine ijsschep fruitvulling aanbrengen.
 
Soepel gemaakte bitterkoekjesspijs uitrollen op 1 millimeter dikte en met een stekertje plakjes uitsteken (circa 4 centimeter doorsnede).
 
Een bitterkoekjesspijsplakje over het gebonden fruit aanbrengen en voorzien van licht gesmeerde ringen van 8 centimeter doorsnede.
 
Slagroomcakebeslag met een spuitzak aanbrengen en bestrooien met een notenmix waar doorheen wat florentinerpoeder is gemengd.
 
Voor de notenmix (licht gebruneerd) gebruiken: pistachepitten, halve en geschaafde amandelen, hazelnoten en pijnboompitten.
 
Bakken op een temperatuur van 210°C, circa 20 minuten.
Bijna gaar even uit de oven halen en gelijkmatig bestrooien met florentinerpoeder en terug in de oven laten glimmen.
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels