artikel

Zutphense stadswalblokjes

Recepten

‘Wij hebben dit product ontwikkeld omdat we zochten naar een overeenkomst met de stadswallen; dit zijn de oude muren van Zutphen en zijn opgebouwd met vierkante stenen. In de verpakking doen wij een beschrijving van de geschiedenis van de stadswallen en hebben zo een souvenir uit Zutphen die lekker van smaak is en niet duur.

 

‘Wij hebben dit product ontwikkeld omdat we zochten naar een overeenkomst met de stadswallen; dit zijn de oude muren van Zutphen en zijn opgebouwd met vierkante stenen. In de verpakking doen wij een beschrijving van de geschiedenis van de stadswallen en hebben zo een souvenir uit Zutphen wat lekker van smaak is en niet duur.’
 

 

RECEPT(Voor 15 stuks/pakjes)
 
Ingrediënten
4000 gram melk- of pure chocolade
1 liter slagroom
250 gram boter
250 gram blanke stroop
100 gram oploskoffie
 
Werkwijze
Gezamenlijk koken.
Chocolade toevoegen, geheel doormengen en uitstorten op plaat van 60×40 centimeter met papier.
Nacht in de koelkast en uitrollen op stand 7.
Onderkant instrijken.
Chocolade bovenkant dikker instrijken en met kam zigzag overhalen.
Insnijden op 2×2 centimeter en verpakken per 3×5 blokjes.
 
Verkoopprijs (per pakje): €2,70
 
Foto: Michel Zoeter

 

Huub Janson

‘Een reële prijs, maar niet ten koste van de kwaliteit’
Het zou niet gek hebben gestaan op zijn winkelruit: Bonbonatelier Janson, sinds 1879. De uitstraling van het winkelpand en de ondernemerszin van Huub Janson doen vermoeden dat het om een bedrijf gaat, waar de Zutphenaar al sinds jaar en dag zijn bonbons verkoopt. Maar Janson is pas tien jaar gevestigd in Zutphen. In plaats daarvan meldt de winkelruit: ‘Zuiver ambachtelijk’.

Reageer op dit artikel